Karmapunten

Wanneer je de hele lente bezig bent met het organiseren van een doeweek voor 200 kinderen, en vervolgens de hele zomer bezig bent met het bouwen van een loods voor die doeweek, verdien je heel veel. En dan bedoel ik geen geld, maar karmapunten! En wanneer je die verdiende karmapunten met zijn tweeën in kunt zetten, krijg je daar veel prachtige zomerse dagen voor terug.

De eerste dagen praten we volop over alles wat we het laatste jaar hebben meegemaakt. En begint voor mij het wennen aan met zijn tweeën reizen. Ik kan erg goed alleen zijn en tijdens het reizen is het vaak fijn om je eigen ding te kunnen doen. Maar een maand samen dingen te ontdekken is toch ook wel gezellig. In Abel Tasman Park trekken we er op uit met onze tent. We lopen een route langs de gele stranden, blauwe zee en groene natuur naar onze slaapplek op het strand. ’s Avonds maken we een vuurtje en houden we een wedstrijdje, wie binnen tien minuten de meeste vallende sterren ziet.

De man die ons helpt met het betalen in een outdoor winkel in Queenstown kijkt ons even vreemd aan; “de Kepler tocht, met tent, in de herfst? Als jullie genoeg warme kleding bij hebben moet het in principe wel kunnen”. Tijdens de maand in Nieuw Zeeland lopen we verschillende wandelingen. Sommigen van een dag en anderen van drie of vier dagen. Een van de hoogtepunten is de Tongariro Alpine Crossing waarbij we door vulkaangebied lopen. Bizar om te bedenken hoe dit gebied is ontstaan. We lopen langs vulkaankraters en vuurrode rotsen. Wanneer we naar beneden lopen zien we kratermeren die met hun chemische groene en blauwe kleuren een prachtig contrast vormen met de omgeving.

Mijn persoonlijke favoriet was de Keplertocht. Drie dagen door een prachtig groen bos, overnachten op het strand en wandelen over bergruggen met de meest prachtige uitzichten. Het was zwaar om omhoog te lopen met een rugzak met tent, slaapspullen en eten, maar ik zou het zo weer doen! Tijdens pasen lopen we de vierdaagse Milford Trek die ons mee neemt door het bekende fjordengebied. Wandelen is voor mij de meest ideale manier om een land te leren kennen. Je komt op plekken waar je met een auto niet kunt komen. Het gaan langzamer en maakt je daardoor bewuster van dingen en je ziet meer details zoals planten en dieren. We hebben ongelofelijk veel geluk met het weer. In de Milford Sound regent het bijna 200 dagen per jaar maar vanwege onze karmapunten nemen we onze regenpakken ingepakt weer terug mee naar Nederland.

Nieuw Zeeland voelt alsof we continu op de set van een film zijn. Natuurlijk van Lord of the Rings, maar andere dagen voelt het ook als Junglebook of Indiana Jones. Nieuw Zeeland doet me ook vaak aan Ierland denken. We zitten, naast de wandeltochten, veel in de auto. Een aangezien ze hier alleen radio hebben in de grote steden draaien we onze eigen plaatjes in de auto. Normaal ben ik na twee uur auto rijden in Nederland er wel weer klaar mee maar hier rijd ik zomaar zeven uur achter elkaar. In dit prachtige land geven de landschappen veel afleiding.

2 thoughts on “Karmapunten

  1. Wat een mooi verhaal leuk jullie samen en wat een prachtige foto’s.Volgens mij is het daar wel erg mooi.Geniet er maar lekker van en tot de volgende keer.Hier is alles oké vandaag was het weer eens een redelijke mooie dag,gelukkig want we willen zon.🌞🌞

  2. Ik heb je verhaal gelezen het was erg mooi.Vandaag heb ik je mooie kaart gehad en met mij gaat het ook weer goed.Geniet nog maar lekker daar en ik ben blij als je weer naar Nederland komt dat ik je weer zie.Zeker ook ivm mijn verjaardag.Heel veel groetjes van Oma.😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *