Te voet door Kathmandu

 

Anderhalve week in Kathmandu en mijn longen zeggen: …en door! Ik heb de afgelopen week vooral rustig aan gedaan. Doordat ik veel te voet heb bezocht kom ik niet alleen in de toeristische plekken maar ook in de buitenwijken. En daar zie ik hoe het leven van de Nepalezen in Kathmandu eruit ziet. Ik voel me overal veilig. Niet alleen omdat de mensen me met respect behandelen maar misschien ook wel omdat ik nog altijd groter ben dan de gemiddelde man hier. Dat merk ik ook als ik een winkel of museum binnen wil gaan in een wijk die niet Thamel (toeristich centrum) heet. Ik verdoe mijn tijd met tempels, prachtige tuinen, winkelstraatjes en de dierentuin. Leuk om te zien hoe Nepalezen zich vergapen aan een hert en een zwijn.

Verder merk ik dat ik begin te wennen aan de kou. ’s Morgens optijd eruit en douchen zodat je haren kunnen drogen in de zon. In de avond eten bij een kampvuurtje. En dan slapen onder de dikke dekens. Van een spouwmuur, isolatie of verwarming hebben ze nog nooit gehoord en in drie restaurants is een heater aanwezig. Een bijkomstig voordeel van het laagseizoen is dat er weinig toeristen zijn. En je op je eigen wandeltempo door Thamel kunt lopen. Ik heb goed contact gehad met een paar mensen, maar doe de eerste week toch het liefste dingen alleen. Maar ik moet zeggen dat dat de leidraad van mijn eerdere reizen is dus no worries!

De financiën zien er ook nog gunstig uit. Op een gemiddelde dag geef ik uit:
– €2 overnachting
– €1 ontbijt
– €0,20 halve liter water
– €1 middageten
– €5 entree tempel, enz.
– €4 avondeten
En dan heb je goed gegeten en gedronken. Ik moet zeggen dat de bedden in mijn hostel een matras hebben van niks. En de wifi werkt eerder niet dan wel. Maarja wat wil je voor 2 euri.

Morgen pak ik de bus naar Chitwan Nationaal Park.

Meer foto’s >

3 thoughts on “Te voet door Kathmandu

 1. Leuke update. Mooi geschreven. Geniet van de mensen, de natuur en cultuur.
  Dit is weer eens iets anders dan de luxe die wij gewend zijn. Zo leer je het land op zijn best kennen. Niets hoeft op tijd zoals wij gewend zijn. Maar zo zie je, alles went. Groetjes Ellie

 2. Wilma
  13 januari 14.30 u
  Wat een ervaring leuk om te lezen en de foto mooi, een heel verschil met Nederland maar jij bent wel wat gewend geniet maar lekker.
  Groetjes Wilma

 3. Super om te horen dat het goed gaat. Wat kan je het mooi schrijven en heerlijk om te horen dat je het goed maakt. Die lekker je ding!! GENIET.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *